Elskehoeve vakantie in een natuurlijke omgeving

Falbachhang Oberhof

Skien in de omgeving
Het Thüringer Wald is sneeuwzekerder dan andere middelgebergten
vanwege de grote afstand tot de zee. In de winter biedt het Thüringer Wald van oudsher vele skiwanderwegen en loipes. De langlauf ski is traditioneel hét vervoermiddel van de Thüringer Walder in de winter. Het wintersportcentrum Oberhof met zijn Rennsteig-arena, biathlonstadion, wedstrijd rodelbaan, de eerste indoor langlaufbaan en skispringschansen, is het "mekka van de Biathlon sport". Ook gasten kunnen hier bobsleeritten meemaken, biathlonschieten en rodelen. Oberhof biedt evenals andere plaatsen zoals o.a. Masserberg, Zella Mehlis, Steinbach Hallenberg en Brotterode skipisten. Elders in het Thüringer Wald vindt men her en der springschansen en bobslee banen.

 

Fallbachhang Oberhof:
De 800 meter lange skipiste is voorzien van verlichting, sneeuwinstallatie en een stoeltjeslift. Tevens vind u daar gezellige eet- en drinkgelegenheden, om u in de echte wintersportsfeer te brengen. De prijs van een dagkaart is goed betaalbaar en ook de bescheiden prijzen van eten en drinken zijn een prettige bijkomstigheid. Tevens vind u in  Oberhof ook nog een beginnerpiste en een Roddelpiste (Am Alte Golfwiese). Dit is ook een echte aanrader. Tevens kunt u in Oberhof een afdaling maken in een echte bobslee.

 

Kniebreche Steinbach Hallenberg:
Een blauwe piste van +/- 800m voorzien van een schoteltjeslift. Deze piste ligt gelegen op knullfeld, dit is tevens een groot langlaufgebied. Vele gasten noemden dit een goed bewaard geheim. Er is een restaurant bij en voor de kleine honger een kleine traditionele braadwortenkraam. Dit is met recht een klein stukje paradijs op aarde.

Langs de Rennsteig worden in de winter honderden kilometers loipen aangebracht. Naast het huis begint ook een prachtige loipe.