ligging & omgeving

Het huis ligt op 10km van het centrum van Oberhof, middenin het Thüringer Wald, aan een doodlopende weg. De Elskehoeve ligt op 600 meter hoogte en op zo’n 480 kilometer vanaf de Nederlandse grens.

 

 

Lees hier alles over Oberhof

De genoemde prijzen zijn Exclusief:

 Romantische dorpjes en ongerepte natuur

Tussen Werra en Thüringer Becken, onder de rook van Erfurt en Kassel ligt het Thüringer Wald: het groene hart van Duitsland. Ongeveer 2/3 van de circa 135 kilometer lange en 35 kilometer brede bergketen die met de “Großer Beerenberg” een hoogte van 982 meter bereikt, is met smaragdgroene bossen bedekt. Als een circa 20 kilometer brede – naar het zuidoosten neigende hoogvlakte – loopt het tot aan het dal van de Weiße Elster bij Greiz. In het “Obere Waldgebiet” van het Thüringer Wald liggen romantische, rustige dorpjes in nog ongerepte natuur.

Dwergendorp en waterval

In het Trusedal moet u beslist een bezoek brengen aan het dwergendorp en de waterval die in 1865 werd aangelegd en na twee kleinere cascades 50 meter in de diepte stort. Maar wat karakteristiek is voor het groene seizoen, geldt ook voor de winter. Een groot aantal bewegwijzerde wandel- en fietsroutes – en in de winter de mooiste bergpaden – nodigen u uit voor tochten naar de bezienswaardigheden, met en zonder ski’s. Het landschap van het Thüringer Wald wordt beheerst door de afwisseling van bloeiende bergweiden en interessante boslandschappen. Aan het begin van het romantische Schwarzadal, hoog boven Bad Blankenburg, ligt de ruïne Greifenstein, ooit een van de grootste feodale burchten.

schuilen met Martin Luther en eeuwenoud speelgoed:

Eisenach – met de Wartburg – is door het werk van Martin Luther internationaal bekend. Martin Luther vond in de tijd van 1521-22 een schuilplaats in de burcht en vertaalde hier het Nieuwe Testament van het Grieks naar het Duits. Eisenach is ook de geboortestad van Johann Sebastian Bach en was het tweede ‘vaderland’ van dichter Franz Reuter. In de 13e eeuw gold de Wartburg als beroemdste plaats, met heuse wedstrijd- en raadselzang bijeenkomsten (zangeroorlog).

De voormalige residentiestad Gotha met haar barokke kasteelcomplex, boeiende musea en goed behouden gebleven Ekhoftheater is tot ver buiten de grenzen van Thüringen een begrip. In Sonneberg werd al in de 17e eeuw begonnen met de vervaardiging van speelgoed. De collectie van het speelgoedmuseum omvat nu ongeveer 70.000 stukken.

Glazen ogen en goud

Naast de grootste begaanbare kloof- en spletengrot van Duitsland met soms 50 meter hoge ravijnen en spleten in Meinigen is Lauschau ook zeker een bezoekje waard. Wist u dat de eerste oogprothese van glas in 1835 daar werd gemaakt? Logisch gevolg misschien wel: de glazen kerstboomversiering kent hier zijn oorsprong. Nog steeds vindt u een groot aantal porseleinmanufacturen en hier is tot op de dag van vandaag de traditie van de Buckelapothekers (verkopers van homeopathische medicijnen) in ere gehouden.

Ook de leisteenwinning en de vervaardiging van griffels hebben het karakter van deze streek bepaald. In het zuidelijke Thüringer Wald kunt u behalve de producten van de plaatselijke ambachten (glas, porselein, speelgoed) en naast de bosvruchten ook nog andere dingen verzamelen. Wat dacht u bijvoorbeeld van goud – zelf gevonden aan een van de goudwasplaatsen van de streek?

Het biosfeerreservaat Vessertal behoort hier tot de landschappen van bijzondere schoonheid en oorspronkelijkheid. Ook de verschillende hoogveentypes van de streek zijn adembenemend. Of u nu de geheimen van de glasblazer ontrafelt, Goethes voetsporen volgt of uw geluk waagt bij het goud zoeken: in het Thüringer Wald kan het allemaal.