Over de elskehoeve

Heerlijk genieten op 600 meter hoogte, midden in het Thüringer Wald.
Op zo’n 480 kilometer (+/- 5 uur rijden) vanaf de Nederlandse grens.

De genoemde prijzen zijn Exclusief:

Natuurlijk genieten

Als je van natuur houdt ben je bij ons gegarandeerd van een heerlijke vakantie. Met wandel-, mountainbike-, langlauf én ski-mogelijkheden in de directe omgeving is er voor een ieder iets te doen. Veel van deze routes beginnen zelfs naast het huis!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De genoemde prijzen zijn Exclusief:

Smaragdgroene bossen en schilderachtige dorpjes

In de zomer is de natuur overweldigend met z’n groene bossen en prachtig gekleurde bloemenvelden. Je plukt er vruchten (bramen, bessen, kersen) in het bos en heerlijke appels uit de tuin. Vanaf september verandert de natuur in een oase van mooie herfstkleuren. Overal in het bos staan barbecuehuisjes waarin je vrij kunt zitten om te picknicken. ’s Winters ben je vrijwel zeker van sneeuw. Met veel pistes op korte afstand van het huis is de ligging perfect. Het gebied is zeer geschikt voor de beginnende skiër en ook voor kleine kinderen is er veel te doen. Zij vermaken zich heerlijk met de slee (die klaar staat in het huis).

het huis

De Elskehoeve is een vrijstaande boerderij, gelegen tussen berg en beek aan het eind van een doodlopende weg. Het huis is voorzien van WIFI en bestaat uit maar liefst vier woonlagen, waarvan er drie in gebruik zijn. De Elskehoeve wordt centraal verwarmd door middel van een ecologische pelletkachel. Het is een knus huis en het maakt niet uit of je nu met twee of tien personen vakantie viert.

De woning ligt aan de rand van het dorp, middenin een vallei op maar liefst 600 meter hoogte. Vanuit het huis loop of langlauf je zo het bos in en leg je de mooiste routes af. Er zijn diverse restaurantjes op loopafstand en er stopt elke morgen een bakker voor de deur.

De bovenste verdieping

Bestaat uit de woonkamer, de keuken en de eet- en relaxruimte. De keuken is voorzien van een oven, vaatwasser, magnetron, Senseo, koffiezetapparaat, waterkoker en wasmachine. Beide kamers hebben uitzicht over het dorp. Ook is hier een toiletruimte met toilet, urinoir en wastafel.

De middelste verdieping

Hier tref je vijf ruime slaapkamers, voorzien van heerlijke bedden. In de lange gang proef je pas écht de nostalgie van de voormalige boerderij. Je vindt er de badkamer met douche, twee wastafels en toilet.

De onderste verdieping

In de kelder van het huis bevindt zich een extra toilet, de pelletkachel, tafelvoetbaltafel en een poolbiljard. Hier kunt u uw ski’s, fiets of nordic-walking set stallen. Er zijn ook de nodige wintersportattributen aanwezig (ski’s- en schoenen in verschillende maten en sleeën)

De tuin

De volledig omheinde tuin – met heerlijke veranda – is bereikbaar vanuit de kelder. Onder de veranda vind je een lekkere zit plek om te eten en te relaxen en door deze veranda is het mogelijk om met ieder weertype heerlijk buiten te genieten. U vindt er een keukenblok met bar, barbecue en basiskeukengerei. Het huis staat op +/- 800 m2 grond en heeft zelfs een ‘eigen’ beekje!