wintersport

Genieten van zon, sneeuw, rode wangen en vrieskou.

Bij de Elskehoeve ben je vrijwel zeker van een geslaagde wintersportvakantie.

De genoemde prijzen zijn Exclusief:

Het Mekka van de Biathlonsport

Het Thüringer Wald is meer sneeuwzeker dan menig andere middelgebergten, vanwege de grote afstand tot de zee. In de winter biedt het Thüringer Wald van oudsher vele skiwanderwegen en loipes (langlaufroutes). De langlaufski is traditioneel hét vervoermiddel van de Thüringen Walder in de winter. Het wintersportcentrum Oberhof – met zijn Rennsteig-arena, biathlonstadion, wedstrijd rodelbaan, indoor langlaufbaan en skispringschansen op slechts 10km afstand – is het “Mekka van de Biathlonsport”. Ook gasten kunnen hier razendsnelle bobsleeritten meemaken, biathlonschieten en rodelen. Oberhof biedt vergelijkbare skipistes als Masserberg, Zella Mehlis, Steinbach Hallenberg en Brotterode. Elders in het Thüringer Wald vind je her en der springschansen en bobslee banen.

Fallbachhang Oberhof

De 800 meter lange skipiste is voorzien van verlichting, sneeuwinstallatie en een stoeltjeslift. De gezellige eet- en drinkgelegenheden brengen je in de echte wintersportsfeer. De prijs van een dagkaart is betaalbaar (link naar website?) en ook het eten en drinken zijn niet duur. Een echte aanrader is de Roddelpiste (Am Alte Golfwiese) of de afdeling in een echte bobslee.

Kniebreche Steinbach Hallenberg:

Een blauwe piste van +/- 800m, voorzien van een schoteltjeslift. Deze piste ligt gelegen op Knullfeld, een groot langlaufgebied. Veel gasten noemden dit een goed bewaard geheim. Er is een restaurant in de buurt en voor de kleine honger een kleine traditionele braadworstenkraam. Dit is met recht een klein stukje paradijs op aarde.

Langs de Rennsteig worden in de winter honderden kilometers loipen aangebracht. Naast het huis begint er ook een!